Зеленський подякував Нідерландам за підтримку Формули миру і допомогу у відновленні

Президент Володимир Зеленський відзначив підтримку Нідерландами української Формули миру та зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності.

Про це він сказав на брифінгу в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вдячний Нідерландам за чітку підтримку Формули миру та спроби спільними з партнерами зусиллями притягти Росію до відповідальності за терор. Готуємо нову зустріч радників з питань нацбезпеки щодо реалізації нашої Формули миру. Нідерланди працюють над сьомим пунктом Формули – відновлення справедливості», - зазначив Зеленський.

Він сказав, що на зустрічі з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Одесі обговорив питання посилення санкцій проти Росії, аби обмежити російську здатність фінансувати загарбницьку війну.

Відео: ОП

«Варто також пришвидшити спрямування заморожених активів Росії на компенсацію шкоди, якої завдала російська агресія. Дякую Нідерландам за допомогу у відновленні після бойових дій. Для нас важливо, щоб заморожені російські активи і їхнє використання були спрямовані, зокрема, на відбудову держави. Активи терористів мають піти на відновлення життя після ударів терору», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Нідерланди допоможуть гарантувати безпеку експортного коридору у Чорному морі

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди оголосили про передачу Україні нової партії військової допомоги, до якої увійшли безпілотники, обладнання для розмінування та боєприпаси.