Перелік реформ для України: Брінк пояснила, чому США інвестують гроші платників податків

Лист із переліком пріоритетних реформ для України був розроблений у консультаціях з ключовими українськими партнерами та дає змогу говорити, чому США інвестують мільярди доларів платників податків в нашу країну.

Про це заявила на брифінгу посол США в Україні Бріджит Брінк, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Вона пояснила, що Україна, її Президент та уряд ставить за завдання не лише перемогти у війні проти Росії, але й перетворити країну на таку, що має потужну демократію, верховенство права та є інтегровану в Європу.

«Ми також повністю підтримуємо цю ціль, адже це те, що створює потужного партнера для Сполучених Штатів», – наголосила Брінк.

За її словами, лист із запропонованими рекомендаціями був створений у консультаціях і співпраці з ключовими українськими партнерами, щоб підтримати Україну на шляху створення потужної демократії.

Читайте також: Політичні процеси у США поки не впливають на обсяги військової допомоги Україні - посол при НАТО

«У цьому полягає намір; це те, що ми підтримуємо, і те, що дозволяє нам розмовляти з нашою громадою та платниками податків про те, чому ми інвестуємо мільярди доларів платників податків в Україну», – додала американський посол.

Як повідомляв Укрінформ, раніше посольство США оголосило, що передало запропонований перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на Багатосторонній координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

За даними ЗМІ, в переліку реформ прописані зміни по пріоритетності їх впровадження у визначені терміни: 0-3 місяці, 3-6 місяців, один рік, 18 місяців.

Зокрема, вони стосуються функціонування наглядових рад державних підприємств, антикорупційних органів (САП, НАБУ, НАЗК), Вищої ради правосуддя, загалом судової гілки влади.