Політичні процеси у США поки не впливають на обсяги військової допомоги Україні - посол при НАТО

Політичні процеси у США поки не впливають на обсяги військової допомоги Україні - посол при НАТО

Укрінформ
Політичні процеси в США поки що не впливають на обсяги допомоги, яку Україна отримує від США.

Про це у Брюсселі під час зустрічі з групою українських журналістів сказала керівниця Представництва України при НАТО посол Наталія Галібаренко.

«Їх впливу на обсяги допомоги, на те, що ми отримуємо і що бачимо в рамках Контактної групи (Рамштайну), я не бачу. Тобто, Сполучені Штати самі нарощують таку підтримку і так само дуже стимулюють інших союзників», - зазначила Галібаренко.

Вона нагадала, що після візиту Президента Володимира Зеленського до США Україна отримала черговий значний пакет американської допомоги. Продовження та збільшення такої допомоги з боку США, інших союзників по Альянсу та країн-партнерів спостерігалося й після зустрічі у форматі «Рамштайн» у вересні цього року.

«Саме Сполучені Штати є і залишаються рушієм рішень та допомоги, які ухвалюються в рамках Контактної групи. Ми, зрозуміло, маємо бути уважними, але я не думаю, що дискусії та заклики до додаткових перевірок допомоги для України, які звучать під час передвиборчої кампанії, позначаться на практичних рішеннях США щодо допомоги Україні. Так само я не чула нічого подібного від наших партнерів по НАТО», - додала українська дипломат.

Читайте також: $500 мільйонів від союзників на рік допоможуть досягти взаємосумісності України з НАТО - посол

Як повідомляв Укрінформ, у Держдепартаменті США заявили, що у разі виникнення «шатдауну» в США з 1 жовтня військова допомога іншим країнам, зокрема Україні, може бути ускладнена.

Наразі на розгляді Конгресу США перебуває проєкт закону про виділення додаткового масштабного пакета фінансування на понад $24 мільярди для реагування на агресію РФ проти України.

Читайте також: Держдепартамент закликав Конгрес США продовжити підтримувати Україну

Урядовий «шатдаун» у США настає тоді, коли завершується термін бюджетного законодавства на поточний період. Нинішній фінансовий рік у Сполучених Штатах завершується 30 вересня. Якщо Конгрес не ухвалить відповідні бюджетні законопроєкти на наступний фінансовий рік, у країні з 1 жовтня почнеться «шатдаун». Щоб уникнути зупинки в роботі уряду, Конгрес може ухвалити резолюцію про тимчасове продовження фінансування в обсягах, передбачених у попередньому бюджеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-