НАБУ показало перемовини про хабар: для Гунька вимагають арешту чи 50 мільйонів застави

Відео

У Вищому антикорупційному суді розглядається клопотання детективів Національного антикорупційного бюро про обрання запобіжного заходу народному депутату, який фігурує у справі про одержання неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба САП, передає Укрінформ.

«Прокурор САП наполягає на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі понад 50 млн грн», - зазначається у повідомленні.

Крім того, Національне антикорупційне бюро оприлюднило відео з перемовинами про хабар депутата Анатолія Гунька та двох його спільників.

Як повідомлялося, Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили чинного народного депутата України, який за 85 тис. дол «продавав» землю Національної академії аграрних наук. За інформацією ЗМІ, ідеться про народного депутата Андрія Гунька.

Читайте також: Народному депутату Гуньку оголосили підозру

За даними НАЗК, торік стосовно народного депутата України Анатолія Гунька був складений протокол у зв'язку з порушенням обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила, що Анатолій Гунько не є членом політичної партії “Слуга народу”, проте є народним депутатом і має відповідати згідно з законом. Вона додала, що сподівається, що “Давид Арахамія і фракція ухвалить рішення щодо виключення негайно”.

Читайте також: Голова партії «Слуга народу» заявила, що Гунько не є членом очолюваної нею політсили

Голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України Анатолію Гуньку, якого викрили на отриманні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди, оголосили підозру. Про це заявило НАБУ.