Чапутова: Україна показала, що великі держави не завжди можуть диктувати свою волю

Опір України російській агресії вже протягом 500 днів показав, що великі держави не завжди можуть диктувати свою волю меншим, а ті, хто веде справедливу оборону, можуть бути успішними.

Про це заявила президент Словаччини Зузана Чапутова під час спільної з главою Української держави пресконференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відео: ОП

«Завтра 500-й день від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Це 500 днів української незламності, які показали, що великі не завжди можуть диктувати свою волю меншим державам, а ті, хто веде справедливу оборону, можуть бути успішними», – сказала Чапутова.

Вона запевнила, що Словаччина вірить в успіх України у протидії російській агресії, тому підтримує мирні ініціативи, які повинні вести до справедливого миру із збереженням суверенітету і територіальної цілісності України.

«Ми підтримуємо вашу Формулу миру, яка є перспективним рішенням (про завершення) російської агресії», – заявила президент Словаччини.

Читайте також: Україна отримає від Словаччини ще 16 гаубиць Zuzana 2

Вона зазначила, що під час поїздки в Україну бачила зруйновану російськими агресорами інфраструктуру і страждання людей, але також відбудовані мости й об’єднаний народ, сповнений рішучості відновити країну після війни.

«Це є великою темою для інших держав і для Словаччини. Це можливість надати певну роботу і нашим словацьким фірмам, які хочуть брати участь у відбудові України», – зауважила Чапутова.

Читайте також: Україна зацікавлена у купівлі та виробництві зі Словаччиною техніки для розмінування – Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у п'ятницю перебуває з візитом у Словаччині. Перед тим він відвідав Чехію та Болгарію.

Фото: ОП