Єрмак провів консультації з послами щодо реалізації української Формули миру

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів консультації щодо реалізації Формули миру Володимира Зеленського з послами країн G7, G19, головою Представництва ЄС в Україні та очільниками дипломатичних представництв.

Про це передає Укрінформ із посиланням на радника з питань комунікацій Керівника Офісу Президента України Дарію Зарівну.

"Зустріч стала продовженням попередніх консультацій, які відбулися 30 червня поточного року. В межах зустрічі обговорили питання радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також територіальної цілісності України. Окрему увагу приділили консультаціям щодо звільнення військових і цивільних бранців, яких утримує рф", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський закликав Латинську Америку і Аргентину підтримати Формулу миру

На захід були запрошені офіцер управління бригади Національної гвардії України «Азов» майор Дмитро Андрющенко та лейтенант Державної прикордонної служби Олександра Крученко – захисники Маріуполя та «Азовсталі», які пережили російський полон і були звільнені в жовтні 2022 року.

У ході консультацій було вкотре наголошено, що звільнення всіх полонених і депортованих – це один із пунктів Формули миру.

"Також Кирило Буданов поінформував учасників про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції та наголосив: єдиний спосіб убезпечити Україну й світ від ядерної загрози – вивести російські війська зі станції й допустити туди МАГАТЕ та українських експертів", - зазначила Зарівна.

Читайте також: Саміт формули миру: Зеленський розповів, коли будуть домовленості про дату та місце проведення

У заході взяли участь посли країн G7, G19, голова Представництва ЄС в Україні та очільники дипломатичних представництв Туреччини, Південно-Африканської Республіки, КНР, Данії, Бразилії, Індії, Індонезії, Республіки Корея, Австралії, Саудівської Аравії, Мексики, Польщі, Словаччини, Чехії та Ватикану.