Резніков: Ми вже бачимо чергу охочих примирити нас із РФ

Серед країн, які не зовсім демократичні, йде змагання за посередництво у переговорному процесі між Україною та РФ.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков на форумі «Великий день з NV. Діалоги про відновлення України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже бачимо чергу бажаючих нас примирити з РФ. Вони вишиковуються в чергу, лідери різних країн. Переважно це країни, які не зовсім, не до кінця демократичні», - заявив міністр.

За словами Резнікова, зокрема, Китай хоче показати свою особливість. «І тому зараз йде змагання, хто може бути тим посередником. Але є один нюанс - вони всі поки що хочуть бути посередником на боці Росії. І тому нам таке посередництво точно не підходить. Тому що у них немає справжнього незалежного медіаторства, і тому почекаємо. Будемо перемагати», - підсумував міністр.

Читайте також: Огризко про численні «мирні ініціативи»: Кремль витягає з рукава останню політичну карту

Як повідомлялось, Резніков на безпековому форумі Діалог Шангрі-Ла у Сінгапурі відхилив “мирний план”, запропонований його колегою з Індонезії Прабово Субіанто. За словами міністра, “це схоже на російський план, а не на індонезійський”. Резніков висунув ідею про те, що Китай, можливо, може переконати Росію припинити війну як “старший брат” Москви.