Генасамблея Євромережі рад правосуддя надала ВРП статус спостерігача

Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя надала Вищій раді правосуддя статус спостерігача.

Про це повідомляє пресслужба ВРП, передає Укрінформ.

“Сьогодні, 8 червня 2023 року, Генеральна асамблея Європейської мережі рад правосуддя прийняла рішення про надання Вищій раді правосуддя статусу спостерігача”, - йдеться в повідомленні.

Голови ВРП Григорій Усик, який присутній на засіданнях Асамблеї у словенській Любляні, зазначив, що рішення ухвалене у відповідь на звернення Вищої ради правосуддя і є надзвичайно важливим на шляху інтеграції України до ЄС.

«Співпраця з Європейською мережею рад правосуддя є унікальною нагодою встановити прямі контакти із представниками більш ніж двадцяти рад правосуддя країн ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС для обміну досвідом та найкращими практиками з питань функціонування судової влади», - сказав голова ВРП.

ВРП розглядає Європейську мережу рад правосуддя як унікальний майданчик, у межах якого матиме можливість вивчати європейський досвід та ділитися власним досвідом з усього спектру питань, пов’язаних із діяльністю судової влади.

Читайте також: Процедуру призначення суддів треба змінювати - голова ВРП

Європейська мережа рад правосуддя (ENCJ) створена у 2004 році. Це орган, який об’єднує всі ради юстиції країн-членів Європейського Союзу та представляє їх в ЄС. Вона складається з державних інституцій країн-членів Європейського Союзу, які є незалежними та відповідальними за надання підтримки судовій владі у незалежному здійсненні правосуддя.