Костін розповів послу Китаю про слідство щодо підриву Каховської ГЕС

Фото

Генеральний прокурор Андрій Костін поінформував посла Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуна про слідство у справі щодо підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

"Україна розпочала провадження щодо цього злочину, кваліфікувавши його як порушення законів і звичаїв війни та екоцид. Адже він спричинив тяжку довготривалу шкоду людям та довкіллю", – зазначив генпрокурор.

Він наголосив, що наслідки підриву Каховської ГЕС є катастрофічними. Постраждали понад 40 тис. людей. Зруйновано будинки та інфраструктуру, землі стали непридатними для сільського господарства, порушено водопостачання у низці регіонів – як підконтрольних Україні, так і на територіях, тимчасово окупованих Росією.

“Це кричуще порушення прав людини та міжнародного права вимагає скоординованої реакції міжнародної спільноти. Усі винні мають понести відповідальність”, – заявив Костін.

Читайте також: Китай відреагував на підрив Каховської ГЕС

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: ОГП