Президент Естонії після саміту «Бухарестської дев’ятки»: Важливо продовжити підтримку України

Україна має вирішальне значення для європейської безпеки, а тому потрібно продовжувати підтримувати її, як і забезпечити майбутнє членство України у ЄС та НАТО. 

Про це під час пресконференції за результатами саміту “Бухарестської дев’ятки” (B9) у Братиславі заявив президент Естонії Алар Каріс, передає кореспондент Укрінформу.

"Важливо продовжувати підтримку України. Україна має вирішальне значення для європейської безпеки. Ми не можемо зазнати невдачі у забезпеченні майбутнього України у європейській та євроатлантичній сім’ях", - сказав він. 

За словами естонського президента, з огляду на наближення саміту НАТО у Вільнюсі потрібно "прийняти необхідні рішення та продемонструвати союзницьку солідарність з Україною".

Каріс також засудив сьогоднішній підрив Росією Каховської дамби, вказавши на те, що "агресор не турбується про цивільних та навколишнє середовище".

Читайте також: Країни НАТО не повинні дозволити Росії знищити Україну - Дуда

Як повідомлялося, у Братиславі у вівторок відбувається зустріч лідерів “Бухарестської дев’ятки” (B9) за участі генсека НАТО Єнса Столтенберга. Головні теми переговорів – підготовка до липневого саміту НАТО і допомога Україні у відбитті російської агресії.

Формат В9, або “Бухарестська дев’ятка”, створений з ініціативи президентів Румунії та Польщі в листопаді 2015 року, охоплює країни східного флангу НАТО. Крім Польщі та Румунії, до В9 також входять Болгарія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Литва, Латвія, Естонія.