Зеленський - про «втому від війни» в інших країнах: Ми не втомилися захищати світ

Президент Володимир Зеленський вважає нечесною позицію лідерів деяких держав про "втому від війни".

Про це він сказав у інтерв’ю представникам латиноамериканських ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

“Якщо (говорити) про світ, чи втомлений світ, я не думаю, що це чесна позиція. Не можна дивитися, як хтось сильно бореться, і втомлюватися від цього”, - сказав Зеленський.

Він нагадав, що багато журналістів приїжджають в Україну і місяцями тут працюють, їздять на передову. Вони втомлені, але піднесені морально, тому що беруть участь в історичній події і багато роблять для інформування світу про неї, зазначив Президент.

За словами Зеленського, він розуміє також утомленість волонтерів, громадян інших держав, які приїжджають із різних країн світу і привозять допомогу.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

"Ці люди справедливо можуть бути втомлені, але - фізично, не морально. Але коли якийсь політичний діяч говорить, що його країна "втомилася від цієї війни" - незалежно від континенту, такі є і в Європі... Ми ж в Україні не втомилися захищати світ. Повинно бути все справедливо. Якщо хтось втомився допомагати Україні, то і ми можемо втомитися захищати від аналогічних майбутніх процесів”, - сказав Зеленський.

У цьому зв'язку він наголосив, що якби Росії вдалося Україну захопити, то це "буде приклад, і це буде найскладніший виклик і найближчий крок до світової війни", адже в такому разі ймовірна подібна агресія і в інших частинах світу, на інших континентах.

Читайте також: Виступи в парламентах дають можливість сказати правду про події в Україні – Зеленський

Як повідомлялося, глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі та держсекретар США Ентоні Блінкен заявляли, що розрахунок Путіна на те, що Захід може втомитися від війни в Україні й утратити бажання протистояти агресії РФ, був колосальною помилкою. Вони запевнили, що країни Заходу продовжать послідовно підтримувати Україну.