Зеленський обговорив із Шольцом посилення української ППО

Оновлено

Президент Володимир Зеленський обговорив із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом виконання раніше досягнутих домовленостей, посилення оборонних спроможностей України, у тому числі систем ППО, а також майбутні міжнародні заходи.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Провів предметну телефонну розмову з канцлером ФРН Олафом Шольцом. Подякував за реалізацію потужного оборонного пакету на €3 млрд. Обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час мого нещодавнього візиту до Німеччини, та подальше посилення оборонних спроможностей України, зокрема нашої ППО. Скоординували позиції перед майбутніми міжнародними заходами», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав Південну Корею надати Україні системи ППО

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц запевнив Президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, в тому числі у військовій сфері. Про це повідомляється на сайті глави німецького уряду.

"Канцлер Шольц сьогодні поспілкувався по телефону з Президентом України Зеленським та здійснив обмін думками щодо політичної, військової та гуманітарної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні про розмову двох лідерів.

Зазначається, що під час розмови Президент Зеленський поінформував про вплив нещодавніх російських ударів на українські міста та критично важливу інфраструктуру, а також подякував уряду ФРН за військову підтримку, зокрема, у зміцненні української протиповітряної оборони.

Зі свого боку, німецький канцлер засудив російські удари по українських цивільних об'єктах і "підтвердив незламну солідарність з Україною перед обличчям агресії з боку Російської Федерації".

"Він заявив, що Німеччина продовжить підтримку України, в тому числі у військовій сфері, у тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами", - йдеться у повідомленні.

Федеральний канцлер ФРН та Президент України домовилися "продовжувати конструктивний обмін думками, в тому числі з метою глобальної підтримки мирного врегулювання, і залишатися в тісному контакті".

Як повідомлялося, 14 травня Президент України Володимир Зеленський відвідав Німеччину з першим після початку російського повномасштабного вторгнення офіційним візитом.

Фото: ОП