В Україні перебуває делегація Венеційської комісії

Фото

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Києві зустрівся з делегацією Європейської комісії “За демократію через право” (Венеційська комісія) на чолі з її очільницею Клер Базі Малорі.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Радий зустрічі з делегацією Венеційської комісії на чолі з головою Європейської комісії за демократію через право Клер Базі Малорі. У ці дні важливо зустрічатися та розмовляти зі справжніми друзями України", – зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що висновки Венеційської комісії допомагають покращити українське законодавство та наблизити його до стандартів Європейського Союзу.

Читайте також: Венеційська комісія готує висновок щодо закону про нацменшини - Лубінець

Під час зустрічі Голова ВР зосередив розмову на трьох важливих питаннях: забезпечення прав національних меншин, відбір кандидатів на посаду суддів Конституційного Суду України, а також вдосконалення антиолігархічного законодавства.

Стефанчук підкреслив, що співпраця з Венеційською комісією завжди була і залишається важливою складовою взаємодії з Радою Європи.

"Україна демонструє високу повагу і довіру до міжнародних інституцій. Україна пішла на безпрецедентні кроки щодо залученості міжнародних експертів до реформування українського законодавства і ми чітко усвідомлюємо, що всі реформи, які ми втілюємо, потрібні Україні", – наголосив він

Європейська комісія “За демократію через право” (Венеційська комісія) – це консультативний орган Ради Європи з питань конституційного права. До компетенції комісії належать: розгляд питань конституційної ситуації в окремих державах, розгляд питань конституційного права загального характеру із застосуванням порівняльного підходу, створення центрів документації конституційного права.

Фото6 Ruslan Stefanchuk, Facebook