Спікер ВР закликав голів парламентів ЄС підтримати українську формулу миру

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав голів парламентів Європейського Союзу підтримати українську формулу миру.

З таким закликом він виступив під час Конференції спікерів парламентів країн-членів Європейською Союзу в Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Війна щоденно забирає життя українців, руйнує їхні оселі, позбавляє нас життєво необхідної інфраструктури", - зазначив Стефанчук.

Голова ВР подякував за безпрецедентну допомогу Європейському Союзу.

"Ті фінансові, логістичні, правові рішення, які були ухвалені задля допомоги Україні, є, без перебільшення, життєдайними. Ми вдячні і завжди пам’ятатимемо про це", - додав він.

Читайте також: Стефанчук запросив відвідати Україну всіх, хто досі сумнівається в необхідності трибуналу для рф

Стефанчук зауважив, що навіть в умовах війни Україна мріє про мир, про повернення до спокійного життя і відбудову звільнених від ворога територій.

"Саме з цією метою Президент України Володимир Зеленський запропонував світу формулу миру, яку я прошу вас і очолювані вами парламенти підтримати як у цілому, так і окремі її сегменти", - звернувся спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук закликав голів парламентів країн ЄС визнати Голодомор геноцидом

Він наголосив, що спільними зусиллями розвиток цієї ініціативи парламентами може суттєво скоротити шлях до припинення війни і встановлення справедливого миру.

Як повідомлялося, мирний план, запропонований Президентом Володимиром Зеленським, містить пропозицію щодо укладення так званого Київського компакту - угоди, що передбачає міжнародні гарантії безпеки та зобов’язання із забезпечення обороноздатності України на рівні, що є достатнім для стримування та для оборони від російської агресії у майбутньому.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук