Кулеба каже, що «дотримувався правил гігієни» під час зустрічей із лавровим

Міністр закордонних справ рф сергій лавров має сісти лаву підсудних за співучасть в агресивній війні росії проти України та скоєних на її територіях воєнних злочинах.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я сидів з ним в Анталії, але дотримувався тоді правил гігієни, яких дотримувався б і зараз, якби знову з ним зустрівся", - прокоментував Кулеба питання про те, чи сів би він за стіл переговорів з міністром закордонних справ рф сергієм лавровим.

Читайте також: Кулеба назвав лицемірством відмову Зеленському у виступі на «Оскарі»

На уточнююче запитання, що він має на увазі під "дотриманням правил гігієни", Кулеба відповів: "Ніяких рукостискань, ніяких спільних фотографій".

"Руки лаврова в крові. Врешті-решт його буде притягнуто до відповідальності за співучасть в агресивній війні та воєнних злочинах. Це – його майбутнє. Я в цьому не сумніваюся. Але поки що, якщо це послужить моїй країні, я б сів за стіл переговорів з будь-ким", - зазначив український міністр.

Поруч з цим глава українського МЗС вказав, що наразі не бачить "жодних сигналів з боку росії, що вона готова до дипломатичного шляху", оскільки рф, як і раніше, залишається зосередженою "на досягненні всіх своїх цілей в Україні військовим шляхом".

Кулеба також наголосив, що метою України є відновлення територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Країни, які не підтримали Україну зараз, заплатять ціну в майбутньому - Кулеба

"Ми претендуємо не більше, ніж на кожен квадратний метр власної території", - заявив він.

Як повідомлялося, Україна просуває ініціативу створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Створення такого трибуналу вже підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.