Уже ні в кого немає сумнівів, що спецтрибунал для рф буде створений – Кондратюк

Синергія країн у питанні про створення міжнародного спеціального трибуналу щодо росії за вчинену проти України агресію свідчить, що такий трибунал буде створений.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, передає Укрінформ.

«Наразі вже ні у кого немає сумнівів, що цей спеціальний трибунал буде створений. Далі вже – деталі. Окремо зазначу, що для України у розв'язання цього питання дуже важливим є час, бо зволікання нам не на руку. Тому я дуже сподіваюся, що відповідну резолюцію Генеральної асамблеї ООН буде проголосовано вже восени», - сказала Кондратюк.

Читайте також: Україна наближається до забезпечення повної відповідальності рф за скоєні злочини – Зеленський

За її словами, саме Генеральна асамблея ООН має стати основним механізмом для утворення спецтрибуналу. І в цьому велику роль відіграє сьогодні парламентаризм і постійне спілкування з країнами, зокрема, Африки, які мають сприяти ухваленню зазначеного рішення.

«Добрі контакти, синергія з іншими країнами сприятимуть ухваленню рішення. Наприклад, спікер польського парламенту разом зі спікерами парламентів балтійських країн уклали меморандум про те, що вони будуть адвокатувати перед країнами Африки саме наші питання. В тому числі питання про створення міжнародного трибуналу. Це дуже добре – завдяки партнерам ми матимемо більш потужний голос», - підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Кожен злочин рф проти українських дітей акумулює ще кілька - грузинська правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, у Львові відбулася конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», або «юридичний Рамштайн». Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.