Фінальні співбесіди з кандидатами на посаду директора НАБУ проводитимуться 28 лютого - 2 березня

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро у період 28 лютого - 2 березня проведе фінальні співбесіди з кандидатами, за результатами яких визначить трьох переможців конкурсу.

Про це комісія повідомила у Телеграмі передає Укрінформ.

«З 28 лютого по 2 березня 2023 року комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України проведе співбесіди щодо відповідності кандидатів критерію компетентності. Це фінальні співбесіди, за результатами яких комісія визначить трьох переможців конкурсу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кожна співбесіда розпочинатиметься із п’ятихвилинної самопрезентації кандидата/кандидатки та озвучення власного бачення розвитку НАБУ.

Відповідно до правил проведення конкурсу, на цьому етапі комісія буде оцінювати знання національного законодавства та міжнародного права; їх застосування у практиці Верховного Суду, Конституційного Суду України і Європейського суду з прав людини; обізнаність кандидата з положеннями міжнародних стандартів щодо запобігання та протидії корупції, інших застосовних у діяльності НАБУ міжнародних договорів та конвенцій.

Комісія оцінюватиме й такі риси кандидатів, як стратегічне та аналітичне мислення; лідерство та розуміння місії та завдань НАБУ; розуміння фундаментальних принципів професійної етики тощо.

«Завдання комісії на фінальному етапі – всебічна оцінка професійного досвіду, мотивації, знань і рис кандидатів на посаду директора НАБУ та визначення трьох переможців конкурсу», - наголосив голова комісії Микола Кучерявенко.

Читайте також: У НАБУ пояснили ситуацію з рейтингами кандидатів на посаду директора

Як повідомлялося, 25 лютого комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро поінформувала, що допустила до співбесід щодо відповідності критерію компетентності 11 кандидатів.