Уряд Латвії працює з союзниками для посилення позицій України у боротьбі за перемогу

Кабінет міністрів Латвії заявив, що продовжуватиме працювати з союзниками та дружніми країнами для подальшого посилення позицій України у боротьбі за перемогу, оскільки «єдність є вирішальною силою, яка визначає долі націй».

Про це повідомила пресслужба латвійського Кабміну у відповідь на запит кореспондента Укрінформу.

«Латвія була в авангарді союзників, які вимагали санкцій проти росії. Латвія продовжує залишатися рішучим прихильником України та продовжуватиме працювати з нашими союзниками та друзями для подальшого посилення зусиль України у боротьбі проти агресора - за перемогу та свободу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Латвії затримали шеф-редактора литовської служби Sputnik

При цьому окремо зазначено, що «героїчна боротьба України проти жорстокості росії та імперіалізму путіна чітко демонструє, що єдність є вирішальною силою, яка визначає долі націй».

Так Уряд Латвії відповів на прохання прокоментувати відеозвернення Президента України Володимира Зеленського, з яким той виступив 3 січня.

У ньому глава Української держави зазначив, що керівництво росії кине всі сили, аби спробувати змінити ситуацію у війні проти України. Тож, за словами Зеленського, зараз «той момент, коли разом із партнерами маємо посилити нашу оборону».

Читайте також: Формула миру та оборонна допомога: Зеленський провів розмову з президентом Латвії

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Латвії Егілсом Левітсом. Серед інших питань сторони обговорили формулу миру.