Експерт підбив кілька важливих підсумків візиту Зеленського до США

Візит Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки має кілька важливих підсумків, зокрема, засвідчив, що ніякого розколу в підтримці США України немає, натомість є повна двопартійна підтримка.

Про це в ефірі телемарафону заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Це насправді дуже важливий з точки зору закладення майбутнього для України візит. І дуже добре і те, що він відбувся, і те, що настільки тепло Україну прийняли у Конгресі», - сказав Денисенко.

Читайте також: Виступ Володимира Зеленського у Конгресі США

За його словами, є кілька рівнів підсумків візиту Зеленського до США. Зокрема, першим і дуже символічним є те, що всьому світу показали, у тому числі й росіянам, що президент воюючої країни може виїхати на кілька днів зі своєї країни і при цьому країна рухається далі.

«Зеленський показує, що його команда настільки міцна, що навіть у часи таких випробувань він має можливості виїжджати для таких надважливих візитів», - переконаний експерт.

Також, за його словами, візит Зеленського засвідчив, що ніякого розколу щодо підтримки України з боку США немає, натомість є повна двопартійна підтримка.

«І ця підтримка (демонструється – ред.), у тому числі, у тому, що нам було сказано, що нам гарантують фінансування на наступний рік, що нам гарантують постачання зброї, у тому числі і Patriot-ів, і іншого справді високоточного озброєння, яке буде нам допомагати», - поінформував радник глави МВС.

Читайте також: Україна і США вийшли на рівень реального союзництва - Зеленський

Відповідаючи на питання щодо того, що, з одного боку, у США оголошують про надання Україні системи ППО Patriot, але водночас ми не можемо отримати далекобійних снарядів для HIMARS, Денисенко сказав, що це те, чого ми добиваємося з першого дня повномасштабної війни з рф.

«Місяців шість тому всі говорили про те, що і HIMARS ми ніколи не отримаємо. Ще місяць тому всі говорили, що ми Patriot-и не отримаємо ні у якому разі - але сьогодні нам говорять, що дають ці Patriot-и. Так, на жаль, це займає час і забирає дуже багато зусиль. Але, тим не менше, ми можемо говорити про те, що все одно це (питання надання Україні зброї – ред.) рухається», - зазначив радник міністра.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Віримо, що після Patriot будуть інші передові системи

Денисенко висловив впевненість у тому, що у США у майбутньому дозріють і до того, щоб надати нам і ATACMS, щоб здобути перемогу над агресором.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський перебував у середу, 21 грудня, з візитом у США.