Сунак ініціював аудит ефективності британської допомоги Україні – ВВС

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак розпорядився провести аудит того, як поставки британської оборонної допомоги впливають на хід бойових дій в Україні.

Про це повідомила в п’ятницю інформаційна служба Бі-Бі-Сі, передає Укрінформ.

«Аудит, відомий як оцінка на основі даних, призначений для того, щоби оцінити перебіг війни та значення військового внеску Великої Британії для України», - наводить видання слова джерела на Даунінг-стріт.

Читайте також: Британія готова переглянути відмову від надання Україні зброї більшої дальності – Воллес

При цьому посадовець уточнив: «Йдеться про те, який внесок ми зробили, і що ми отримали». Це щось на кшталт того, як проаналізувати дані на інформаційній панелі Goldman Sachs, зауважується в публікації.

Високопоставлені урядовці побоюються, що прем'єр-міністр може бути занадто обережним – у той час, як війна вступає в ключову фазу, і нові поставки зброї для України матимуть вирішальне значення.

Читайте також: Сунак пообіцяв передати Україні нову допомогу для захисту неба

Хоча в оточенні Сунака стверджують, що ці побоювання не мають підстав, і його уряд непохитно підтримує Україну, зазначається в публікації.

Як повідомлялося, Велика Британія залишається одним із найбільших постачальників військової допомоги Україні після повномасштабного вторгнення рф. Крім того, Британія надає можливості для підготовки українських військових.