«Забув» про оренду квартири за 2 мільйони: ще одному народному депутату оголосили підозру

Народному депутату IX скликання оголошена підозра в недекларуванні нерухомого майна вартістю близько 2 мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

«15 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участю детективів Національного антикорупційного бюро України повідомив про підозру народному депутату України IX скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що слідство було розпочате за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції. У ході розслідування правоохоронці встановили, що в декларації за 2020 рік народний депутат не вказав квартиру вартістю близько 2 мільйони гривень, яку орендував протягом року.

Таким чином, фігурант не задекларував майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пунктів 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Читайте також: Очільник САП каже, що не відчуває будь-якого спротиву у своїй роботі

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня правоохоронці оголосили підозру в декларуванні недостовірних відомостей чинному народному депутату, який не задекларував майна на загальну суму понад 3,7 мільйонів гривень.