Очільник САП каже, що не відчуває будь-якого спротиву у своїй роботі

Очільник САП каже, що не відчуває будь-якого спротиву у своїй роботі

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Клименко заявив, що він наразі не відчуває будь-якого опору в своїй роботі.

Про це він сказав у інтерв'ю «Українській правді», передає Укрінформ.

«Я зараз не відчуваю будь-якого опору у своїй роботі... Ви хочете почути від мене, що я відчуваю якийсь спротив? Я не відчуваю спротиву», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, Клименко заявив, що він не зустрічався ані перед своїм призначенням на цю посаду, ані опісля з представниками Офісу Президента, зокрема, з заступником керівника ОП Олегом Татаровим,

«У мене була зустріч із представниками Офісу Президента під час засідання робочої групи стосовно вступу України до Організації економічного співробітництва та розвитку. Це все», - поінформував чиновник.

Відповідаючи на питання, чи приходять до нього особисто як керівника САП політики, глава антикорупційної прокуратури сказав, що він не здійснює особистий прийом.

«А чи спілкувалися ми з депутатами – так, спілкувалися стосовно змін до законодавства. До нас надходять пропозиції, ми їх опрацьовуємо, даємо свої пропозиції. Тільки про це говорили. Непопулярний я для політиків», - уточнив він.

Клименко запевнив, що його посада однозначно не є політичною.

«На даний час, я думаю, САП – ефективний інструмент у боротьбі з топкорупцією для нашої країни. За сім років становлення, так, законодавчі зміни потрібні», - зазначив посадовець.

Відповідаючи на запитання, які саме зміни до законодавства потрібні, глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зазначив, що йдеться про вдосконалення конкурсного відбору на керівника САП.

«Щоб конкурс проводився максимально швидко, щоб не було тривалого часу, коли САП знаходиться без керівника. Вдосконалення конкурсного відбору і на звичайних працівників», - уточнив він.

Клименко поінформував, що важливим елементом є і адміністративна, і процесуальна незалежність САП.

«Адміністративна – це створення юридичної особи, незалежної від Офісу генерального прокурора. Процесуальна незалежність – це розширення повноважень. Оскільки в законодавстві є протиріччя стосовно тих же народних депутатів», - заявив Клименко.

Він зазначив, що парламентарії є суб'єктами розслідування НАБУ, але керівник САП і будь-хто з працівників бюро не може внести відомості щодо них до ЄРДР.

На його думку, це, звичайно, сповільнює темпи розслідування кримінальних проваджень саме в цій сфері.

Відповідаючи на питання, Клименко сказав, що у САП наразі немає таких випадків, коли генпрокурор просить його дати йому можливість вивчити якісь справи.

«Коли ми погоджуємо клопотання, тоді доповідаємо, обґрунтовуємо. А щоб витребовували кримінальні провадження – такого не було», - зазначив він.

Керівник САП зазначив, що вся антикорупційна інфраструктура – НАБУ, НАЗК – є окремими повноцінними незалежними інституціями. «А ми являємося структурним підрозділом Офісу генерального прокурора. І це сповільнює наш розвиток, на мою думку. Ми не можемо запроваджувати належне оцінювання тих же самих прокурорів, оскільки воно має поширюватися на всіх прокурорів Офісу. Той же самий документообіг, секретний відділ – це все відноситься до Офісу генпрокурора, це не співробітники САП», - уточнив Клименко.

Читайте також: Рівень злочинності в Україні знизився на 13% – Клименко

Як повідомлялося, 28 липня Олександр Клименко був призначений керівником САП. Того ж дня генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про призначення його своїм заступником.

19 липня конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердила результати конкурсу: найбільше балів набрав детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-