Зеленська зустрілася з Прем’єр-міністром Британії та його дружиною

Фото, відео

Перша леді України Олена Зеленська в Лондоні зустрілася з Прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України повідомила в Телеграмі.

"Була рада познайомитися з подружжям Сунак під час візиту до Лондона. Акшата Мурті – дружина нового Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака. Для мене було великою честю стати першою дружиною лідера держави, з якою пані Мурті зустрілася у своєму новому статусі", – зазначила Зеленська.

Читайте також: Сунак допускає збільшення військової допомоги Україні наступного року - ЗМІ

За її словами, під час зустрічі багато часу було приділено обговоренню питань дитячої освіти та культурній дипломатії. Зокрема, дружина прем’єра цікавилася подробицями книжкових проєктів. Зрештою було домовлено підтримувати тісну взаємодію в цьому напрямі.

Також дружина Президента поінформувала Мурті про свою Фундацію, напрями її роботи та про те, як британці можуть до неї долучитися.

Читайте також: Зеленська вперше дала інтерв’ю радіо BBC

Перші леді поговорили про наслідки російських ударів по критичній інфраструктурі України, про людей, які залишилися без тепла та електрики, лікарів, змушених проводити без світла операції.

"Це новий виклик для нашої й так перевантаженої системи охорони здоров’я. Тож співпраця з Великою Британією в медичній сфері була б для нас дуже важливою, особливо в протезуванні постраждалих від обстрілів", – наголосила Зеленська.

Дружина Президента запросила Мурті взяти участь у Саміті перших леді та джентльменів – першому і єдиному об'єднанні подружжів перших осіб, заснованому торік у Києві. "Цього року попри обстріли ми зібралися вдруге в іще більшому складі, щоб спланувати відновлення України", – зауважила вона.

Читайте також: Українським жінкам під час війни належить лідерська роль — Зеленська

"Зі свого та нашого з колегами досвіду тепер точно знаю: перші леді – не просто м’яка, а цілком потужна сила, яка може зробити дуже багато для перемоги над агресором і встановлення справедливості", – додала дружина Президента.

Відео: телеграм-канал Олени Зеленської

На початку зустрічі до перших леді приєднався і сам прем’єр. Зеленська особисто подякувала йому за зроблене Британією для України під час російського нападу.

"Вірю його недавнім словам: "Разом ми захистимо Україну", – підкреслила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня колишній канцлер скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунак був обраний новим лідером Консервативної партії й Прем’єр-міністром Великої Британії.

19 листопада Сунак відвідав Київ, де зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.