Агресор заплатить за скоєне: Зеленський про рішення Генасамблеї ООН

Президент Володимир Зеленський, коментуючи рішення Генеральної Асамблеї Організації Об‘єднаних Націй щодо створення компенсаційного механізму за російські злочини в Україні, заявив, що агресор заплатить за все.

Про це глава Української держави написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Від визвольної перемоги в Херсоні до дипломатичної перемоги у Нью-Йорку – Генасамблея ООН щойно дала зелене світло створенню компенсаційного механізму за російські злочини в Україні. Агресор заплатить за скоєне!", – зазначив Зеленський.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також привітав схвалення Генеральною асамблеєю Організації Об‘єднаних Націй резолюції щодо створення компенсаційного механізму для відшкодування Україні збитків, спричинених агресією рф і війною, що веде росія в Україні.

"Вітаю схвалення Генасамблеєю ООН резолюції про механізм компенсації збитків, завданих Україні повномасштабною російською агресією", – зазначив Стефанчук у Фейсбуці.

На переконання Голови ВР, це ще одна важлива перемога на дипломатичному фронті, а також ще одне нагадування росії, що світ не буде мовчки спостерігати за тим, як вона порушує міжнародно визнані кордони незалежної держави.

Читайте також: Китай відмовився підтримувати в ООН українську резолюцію щодо компенсації збитків від війни

"Синонімів слову "злочин" ніхто не шукатиме. Шукатимуть механізми компенсації, виплати репарацій. І росія платитиме. Так кажемо ми і так сказав світ. Початок покладено!", – додав Стефанчук.

Він подякував усім державам-членам ООН, які проголосували "за" резолюцію. Спікер українського парламенту наголосив, що це колосальна підтримка України та фундаментальних цінностей і правил.

Як повідомлялося, Генеральна Асамблея ООН 14 листопада ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, спричинених війною, яку розв’зала і досі веде росія проти України.