Зеленський попросив Штайнмаєра сприяти, аби Бундестаг визнав Голодомор геноцидом

Володимир Зеленський попросив Франка-Вальтера Штайнмаєра сприяти визнанню Бундестагом ФРН Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це Президент України сказав під час спільного з німецьким колегою спілкування зі ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Попросив президента Штайнмаєра сприяти визнанню Бундестагом Голодомору як геноциду українського народу. Особливо це важливо протягом цього року”, - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, українська влада вже кілька років закликає Бундестаг визнати Голодомор геноцидом. Це питання розглядалося на засіданні профільних комітетів і частково в сесійній залі. Утім німецький політикум, принаймні до війни, здебільшого не був готовий на такий крок. Україну мала відвідати делегація петиційного комітету, але корективи в ці плани внесло повномасштабне вторгнення рф. Що ж до комісії істориків, то вона неодноразово ставала об'єктом критики експосла України у ФРН Андрія Мельника.

Читайте також: Бундестаг вивчає питання визнання Голодомору геноцидом українського народу

Президентка німецького Бундестагу Бербель Бас в інтерв’ю Укрінформу повідомила, що німецький парламент продовжує вивчати питання визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня перебуває з візитом в Україні.