Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме над новими санкціями

Президент Франції Еммануель Макрон зазначає, що Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме з партнерами над новими санкціями проти агресора.

Як повідомляє Єлисейський палац, про це Макрон заявив під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

“Президент Республіки вкотре рішуче засудив незаконну анексію росією чотирьох українських областей. Він підтвердив рішучість Франції допомогти Україні відновити повний суверенітет і територіальну цілісність, а також працювати з європейськими партнерами над новими санкціями”, - йдеться у комюніке.

Також зазначається, що президенти обговорили ситуацію в Запоріжжі, яка залишається дуже тривожною, Макрон засудив арешт російськими військами директора заводу.

“Президенти підкреслили надзвичайно термінову необхідність дозволити ротацію українського персоналу, який забезпечує роботу та безпеку об’єктів", - вказується у повідомленні.

Також Макрон нагадав про свою позицію щодо підтримки українського суверенітету над станцією та вимоги вивести російські війська з її території.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном ядерний шантаж росії

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія так званого «прийняття» до складу росії маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення.

У п'ятницю, 30 вересня, росіяни затримали гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова та вивезли в невідомому напрямку.