США ніколи не визнають російські «дешеві пародії на виборчий процес» - Карпентер

Сполучені Штати ніколи не визнають результати псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях України, які є "дешевими пародіями на виборчий процес".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Ми вже бачили таке шахрайство і знаємо, чим це закінчиться. росія неодноразово використовувала фальшиві "виборчі" процеси, намагаючись надати видимості легітимності своїй кампанії підкорення з допомогою маріонеток і довірених осіб", - прокоментував Карпентер проведення псевдореферендумів щодо приєднання до рф на тимчасово захоплених українських територіях.

За словами американського посла, це можна було спостерігати у 2014 році, коли кремль організовував сфальшовані "референдуми" в українських Криму, Луганщині та Донеччині.

Читайте також: У Раді Європи заявили, що жодні псевдореферендуми на окупованих територіях України визнані не будуть

Він додав, що всі очевидно, що рф "майже не має підтримки на півдні та сході України і зараз її витісняють з цієї території".

"Сполучені Штати ніколи не визнають таких дешевих пародій на виборчий процес, і ми всі повинні продовжувати чітко давати зрозуміти, що такі пропагандистські трюки ніколи не будуть визнані законними", - наголосив Карпентер.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки “л/днр” та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили “інсценування волевиявлення про приєднання до росії” та призначили фейкові референдуми на 23-27 вересня.

Лідери західних країн наголосили, що будь-які російські "референдум-шоу" - фіктивні інсценування волевиявлення в Україні - будуть нелегітимними.

Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня заявив, що росія визнає результати інсценування волевиявлення.