У США продовжать дискусію щодо визнання рф спонсором тероризму - посол

Санкції проти рф, які застосовують Сполучені Штати, мають той самий ефект, що і визнання державою-спонсором тероризму, втім США продовжать обговорювати це питання на внутрішньому рівні.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв’ю національному телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«Ми вживаємо численні заходи. Заходи, які передбачаються в разі визнання держави спонсором тероризму. Наприклад, усі санкції, які ми вже застосували до російського керівництва, російських банків, російських компаній – це все має той самий ефект, це паралізує російську економіку, а також знижує здатність росії продовжувати цю війну», - сказала Брінк.

Брінк зауважила, що Держдеп принципово публічно не обговорює внутрішню комунікацію щодо різних питань, і про таке визнання теж, але запевнила, що Штати й надалі будуть вдаватися до  згаданих заходів, а також на внутрішньому рівні обговорювати питання цього визнання.

Читайте також: Брінк – про масові поховання в Ізюмі: росія всюди залишає смерть і має за це відповідати

Як повідомляв Укрінформ, президент США Байден під час розмови з журналістами у Вашингтоні зазначив, що не вважає необхідним зараз визнавати росію державою-спонсором тероризму.

У Білому домі пояснили, що офіційне запровадження проти росії статусу країни-спонсора тероризму може створити негативний ефект для самої України, а також вплинути на глобальну продовольчу безпеку та інші міжнародні процеси.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде вимагати визнання росії державою-спонсором тероризму і не вважає, що нинішня неготовність адміністрації президента США Джо Байдена до цього означає, що таке рішення ніколи не може бути ухвалене.

Фото: Офіс Президента