Макрон обговорив підтримку України з Каллас та Науседою

Президент Франції Еммануель Макрон обговорив питання координації дій та підтримки України з прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас та президентом Литви Гітанасом Науседою.

Як повідомляє Єлисейський палац, бесіда відбулася у вівторок в режимі конференц-зв’язку, передає Укрінформ.

“Цей обмін думками свідчить про їхнє спільне бажання підтримувати тісну координацію на тему розв’язаної росією війни в Україні та її наслідків у Європі та світі. Усі троє привітали дух єдності, який панує в Європейському Союзі після початку російської агресії”, - йдеться в комюніке.

Зазначається, що президент Франції повернувся до своїх переговорів протягом останніх кількох днів із Президентом України Володимиром Зеленським, президентом рф володимиром путіним та з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, які спрямовані на досягнення угоди, що гарантує безпеку ядерних установок у Запоріжжі та продовження зусиль зміцнити глобальну продовольчу безпеку. “Він зазначив, що обговорення продовжаться як з двома президентами, так і з генеральним директором МАГАТЕ”, - йдеться у повідомленні.

“Президент Республіки та його балтійські колеги також розглянули підтримку, яку надають Україні на військовому, гуманітарному та економічному рівнях. Вони підтвердили спільну мету – повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України”, - зазначає Єлисейський палац.

Читайте також: Макрон заявив про потребу скоротити споживання газу у Франції на 10%

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої було обговорено перебіг бойових дій та ситуацію на Запорізькій АЕС.