У МЗС Польщі назвали рішення про оборонну підтримку України найкращим із можливих

Рішення Варшави підтримати Київ, зокрема у військовому плані, було «найкращим із можливих».

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський в ефірі Polsat News, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є підстави для стриманого оптимізму, але одне можна точно сказати: рішення про оборонну, військову підтримку України було найкрашим із можливих»,- заявив Яблонський, коментуючи успіхи української армії.

Він зазначив, що польські танки допомагають Україні відвойовувати свою територію, і це засвідчує, «наскільки правильним було рішення (про надання допомоги Україні - ред.) і як важливо, щоб Польща і НАТО продовжували це робити».

За словами дипломата, можливість придбання Польщею електроенергії в України, про що заявив напередодні прем’єр-міністр Матеуш Моравецький під час візиту до Києва, реальна, оскільки дві країни зв’язані електромережами. Завдяки цьому Україна може продавати свою електроенергію і фінансувати потреби Польщі, а та, своєю чергою - отримати певні резерви електроенергії в умовах можливого дефіциту на енергоринку.

Читайте також: Україна і Польща домовилися побудувати хаб для ремонту військової техніки

Як повідомлялося, напередодні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва заявив про готовність купувати електроенергію, яку виробляє Хмельницька АЕС.