Прем'єр Нідерландів - українцям: Лише ви можете вирішувати долю країни

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що тільки українці мають право вирішувати, яким буде майбутнє України.

Про це прем'єр Нідерландів сказав на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«День Незалежності України відзначатиметься в дуже тяжких умовах, але водночас це підкреслює важливість цього дня для України, для Європи та цілого світу. Врешті-решт усе дуже просто. Бо тільки українці, тільки ви маєте право вирішувати яким буде майбутнє вашої країни», - сказав він.

За словами Рютте, анексія Криму 2014 року й досі стоїть перед його очима, так само як і звірства, що відбулися в Україні за останні шість місяців.

Він також зазначив, що росія демонструє нехтування міжнародним правом і зумисно цілить у цивільних.

«росія продовжує порушувати міжнародне гуманітарне право, готова жертвувати людським життям», - сказав Рютте.

Він також підкреслив, що Нідерланди та Україна мають одну спільну трагічну подію 2014 року, коли було збито пасажирський літак рейсу МН17.

«Я відданий цьому партнерству, нашій співпраці. Вона триватиме. Нідерланди й надалі всіляко підтримуватимуть Україну та український народ», - наголосив він.

За його словами, Кримська платформа – це дуже важливий інструмент, що об’єднує багато країн та організацій. Всі вони виступають за суверенітет і територіальну цілісність України та незалежність. Щоб тимчасово окуповані території повернулися під контроль України, щоб також повернулося міжнародне право, щоб поважали права людини, в тому числі в Криму.

Читайте також: Принц Ліхтенштейну пообіцяв докласти зусиль, щоб рф відповіла за злочини в Україні

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців та Української держави.