ВР до кінця року ухвалить необхідні для початку переговорів про вступ у ЄС закони – Стефанчук

Верховна Рада до кінця нинішнього року ухвалить усі закони, необхідні для старту переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«До кінця року парламент ухвалить необхідні закони, потрібні для старту переговорів про вступ до Євросоюзу. Основна активність по євроінтеграційному трекові у сесійній залі розпочнеться у вересні. Ми чітко знаємо, як нам виконати ті сім вимог, які отримала Україна майже місяць тому», – зазначив спікер.

За його словами, ВР готує необхідний перелік законопроєктів. Зокрема, ідеться про реформу Конституційного Суду, а саме – запровадження конкурсної системи добору.

«Ми повинні інтегрувати міжнародні стандарти у питанні боротьби з відмиванням коштів, внести зміни у закон про олігархів тощо», – додав Стефанчук.

Він підкреслив, що парламент перебуває у тісній співпраці з Офіс Президента, Кабінетом Міністрів і парламентами європейських країн. «Що важливо для Верховної Ради України? Потім не переголосовувати. Якість — на першому місці. Дієвість — іде слідом. Реформи на папері нікому не потрібні», – наголосив Голова ВР.

Читайте також: У Раді визначили чотири найважливіші компоненти для подальшої євроінтеграції України

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Віцепрем’єр – міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що статус кандидата в члени ЄС для України Європейською радою наданий без умов, проте виконання попередніх семи рекомендацій Європейської комісії необхідні для початку переговорів щодо повноправного членства.