Рада розгляне євроінтеграційні закони на найближчому пленарному засіданні - Стефанчук

На найближчому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне євроінтеграційні закони.

Як передає Укрінформ, про це сказав Голова ВР Руслан Стефанчук під час зустрічі з делегацією ФРН, повідомляє пресслужба ВР.

«Що стосується парламенту — будемо працювати у двох основних напрямах. По-перше, візьмемо до уваги всі зауваження, які отримали від Європейської комісії та Європейської ради, щодо яких необхідно вжити кроки негайно. Кожне пленарне засідання ми будемо приділяти декілька годин для ухвалення законів, пов’язаних з євроінтеграцією. Або ж ми будемо присвячувати окремо пленарний день для євроінтеграційних законопроєктів», — сказав Стефанчук.

Зі свого боку, виконувач обов’язків голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Томас Ерндль зазначив, що Німеччина підтримує прагнення України стати повноправним членом ЄС та готова надавати експертну оцінку в ухваленні необхідних законодавчих змін.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Читайте також: Україна має безпрецедентно високий рівень підтримки G7 – Стефанчук

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу в ЄС.