росії можна і потрібно протистояти - голова Мюнхенської безпекової конференції

росія намагається перекласти на Захід відповідальність за власні дії, які унеможливлюють експорт зерна з Україні через морські порти.

Про це сказав голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсґен під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

Гойсґен зазначив, що є деякі країни, які вірять російській пропаганді про те, що нібито санкції проти росії перешкоджають експорту зерна з України.

«Вони погоджуються з російським наративом про необхідність забезпечення продовольством світу, а це неможливо через санкції, які запровадив Захід. Це одна річ, в яку багато хто вірить», - сказав він.

Читайте також: Держави НАТО продовжать підтримувати Україну – Шольц

«Ми маємо боротися з цим наративом. Ми маємо чітко заявити, що саме росія блокує можливості Україні експортувати своє зерно», - наголосив Гойсґен.

Голова Мюнхенської безпекової конференції зазначив, що працює над тим, аби донести до громадськості, що росії можна і потрібно протистояти.

Читайте також: Подоляк: Україна поверне окуповані території військовим шляхом - це не «мантра», а чиста математика

«Ми здатні протистояти росії і ми й надалі будемо надсилати зброю Україні, будемо боротися за свободу, в тому числі за свою, за незалежність України і за нашу незалежність від енергоресурсів Росії», - сказав він.

«Я впевнений, що ми всі переможемо, і росія не має шансів. Ми впевнені, що росія зазнає поразки», - підсумував Крістоф Гойсґен.

Як повідомлялося, в українських морських портах росія заблокувала понад 20 млн тонн зерна, призначені для експорту за угодами Всесвітньої продовольчої програми ООН.