Зеленський на засіданні Євроради порушить питання протидії російському терору

Президент Володимир Зеленський планує на засіданні Європейської ради 30-31 травня говорити про терор, який влаштувала росія для України та світу.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

«Готуюся до засідання Європейської ради, яке відбудеться 30-31 травня. Буду звертатись до учасників засідання. Зокрема, говоритиму про терор, який став на сьогодні фактично єдиною формою дій російської держави по відношенню до Європи. Терор на землі в Україні. Терор на енергетичному ринку всієї Європи, не тільки нашої держави. Терор на продовольчому ринку, причому вже в глобальному масштабі. А який терор буде далі? Тільки разом – тільки всі європейці – ми зможемо зупинити таку політику такої держави», - сказав Зеленський.

Також, додав Президент, у зверненні до Європейської ради він приділить необхідну увагу і тому прогресу в розвитку Української держави, який вже досягнутий і який може бути досягнутий найближчим часом.

Крім того, наступного тижня Зеленський має намір продовжити звертатись до парламентів європейських країн. Буде багато й іншої міжнародної активності, направленої на посилення держави і на посилення спільного тиску усього вільного світу на росію, зазначив він.

«Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Про оборонну підтримку і постачання пального в Україну. Про те, як можемо розблокувати українські порти, а отже, як можемо не допустити розгортання продовольчої кризи. Окремо обговорили і гарантії безпеки для України, маємо активізувати роботу над ними», - нагадав Президент.

Читайте також: Зеленський очікує добрих новин про зброю від партнерів України вже наступного тижня

Як повідомлялося, 24 лютого росія за наказом президента володимира путіна розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять опір росіянам. Станом на 28 травня українські військові ліквідували близько 30 тисяч російських військових.