Низка світових лідерів готові виступити у Раді - Стефанчук

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив про появу нового тренда в міжнародній політиці - виступи світових лідерів в українському парламенті.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

За словами Голови ВР, на його заклик до зарубіжних колег-спікерів та депутатів відвідати нашу країну і на власні очі побачити наслідки війни вже відгукнулися майже 15 спікерів.

«Вони фактично стали нашими адвокатами у своїх країнах і приймають всі необхідні рішення для підтримки України», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук сподівається, що Нідерланди підтримають надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Першим виступив в українському парламенті прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, за ним — прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте.

«Президентка Європарламенту пані Роберта Мецола сказала, що такий варіант виступу лідерів має надзвичайно позитивний фідбек у всьому світі. Це вже фактично тренд - виступи світових лідерів в українському парламенті», - наголосив Стефанчук і додав, що ім'я наступного спікера приємно здивує суспільство.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук 11 травня подякував спікеру Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі за збільшення обсягу допомоги для України до $40 мільярдів.

Читайте також: Стефанчук про заяви лаврова: Ізраїлю слід переглянути своє ставлення до путіна і рф

Втім, сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол 12 травня заблокував термінове надання США додаткової допомоги Україні у розмірі $40 мільярдів.

Пол виступає за призначення спеціального генерального інспектора для нагляду за тим, як витрачається військова допомога Україні. Члени обох партій загалом згодні з цією ідеєю, але внесення змін до законопроєкту на нинішньому етапі потребуватиме певного часу та уповільнить надання допомоги.