Міжнародна кіберкоаліція ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії – МЗС

Заява

Міністерство закордонних справ України привітало заяви Європейського Союзу від імені 27 держав-членів, Сполучених Штатів Америки, Канади, Великої Британії, Австралії, Нової Зеландії та Норвегії із категоричним засудженням кібератак, здійснених росією проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві зовнішньодипломатичного відомства.

«Агресія росії призвела до формування нової анти-кремлівської міжнародної коаліції, яка ефективно протидіятиме злочинній діяльності росії у глобальному кіберпросторі. Технологічні спроможності учасників цієї коаліції, а також успішний досвід протидії кібератакам, які росія продовжує здійснювати проти України та її міжнародних партнерів, дає підстави впевнено заявляти, що антиросійська кіберкоаліція зміцнить функціонування глобального кіберпростору», - зазначили в МЗС.

У зовнішньполітичному відомстві запевнили, що Україна готова залучати усі необхідні технологічні та індустріальні потужності, а також буде активно використовувати інституційні спроможності міжнародної кіберкоаліції для зміцнення власної інституційної кіберстійкості та ефективної боротьби з дезінформацією, що матиме позитивний ефект для стабільної роботи власних об’єктів критичної інфраструктури та для зміцнення кібербезпеки усієї Європи.

Читайте також: За допомогою кібератак рф хоче створити в Україні гуманітарну катастрофу - Держспецзв’язку

Як повідомлялося, 10 травня на сайті Європейської ради була оприлюднена Декларація високого представника ЄС від імені всіх 27 країн-членів Євросоюзу, яка засуджує кібернетичний напад росії на Україну та об’єкти її критичної інфраструктури 24 лютого. Ця кібератака, вчинена безпосередньо перед початком російського військового вторгнення в Україну, була спрямована проти супутникової мережі KA-SAT, що оперується Viasat та обслуговує у тому числі деякі державні установи України. ЄС вважає такі дії неприпустимими та вимагає негайно зупинити військову агресію кремля проти України.