Уряд ініціював вихід України з низки угод за участю держав-учасниць СНД

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді проєкти законів, які ініціюють вихід України з угод за участю держав — учасниць СНД через невідповідність їх євроінтеграційній політиці нашої країни.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, зареєстровано проєкт закону про вихід України з Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах — учасницях СНД (реєстр. №0147).

«Угодою передбачено положення щодо сприяння встановленню і розвитку ділових контактів між суб’єктами малого підприємництва держав – учасниць СНД; надання допомоги у створенні міждержавної та національних інфраструктур для підтримки малого підприємництва тощо», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Як зазначив Мельничук, ця Угода є застарілою, її положення не відповідають сучасному стану торговельно-економічних відносин між Україною та державами – учасницями СНД та актуальній євроінтеграційній політиці України, а окремі норми, передбачені у Додатку до Угоди, можуть суперечити національним інтересам України.

Також 10 травня був зареєстрований проєкт закону про вихід України з Конвенції про транснаціональні корпорації (реєстр. №0148), яка була розроблена з метою розвитку виробничої кооперації між підприємствами держав – учасниць СНД та укладалась на період переходу до економічних ринкових відносин. Підкреслюється, що Конвенція не відповідає сучасному стану торговельно-економічних відносин між державами, а також актуальній євроінтеграційній політиці України. Відтак, проєктом Закону пропонується вийти з Конвенції.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.