Глава Євроради Шарль Мішель прибув до Одеси

Фото

Глава Європейської ради Шарль Мішель прибув до Одеси.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, зазначивши, що поговорив із лідером Євроради по відеозв’язку.

"Поспілкувався з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який відвідав Одесу. Важливо не допустити продовольчої кризи у світі, спричиненої агресивними діями росії. Необхідно вжити негайних заходів задля розблокування українських портів для експорту пшениці", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Делегація Бундестагу приїхала на Одещину

Глава Української держави підкреслив, що цінує сміливу позицію президента Європейської ради та його особисту присутність в Одесі. Він також висловив вдячність за постійну підтримку України з боку ЄС у багатьох сферах.

Шарль Мішель прибув в Одесу разом із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

"Я прибув святкувати День Європи в Одесі. Місті, де Пушкін сказав, що "можна відчути Європу". І де сьогодні український народ захищає свої пам’ятники від куль і ракет і свою свободу від російської агресії. Ви не самотні. ЄС підтримує вас", – написав президент Євроради у Tвіттері.

Мішель та Шмигаль провели зустрічі з очільником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком та мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав надзвичайно потужним сигналом підтримки України візит президента Європейської ради.

"Візит в Україну президента Європейської ради у День Європи — надзвичайно потужний сигнал підтримки. Сьогодні ми з Шарлем Мішелем побували в нашому українському, європейському місті-герої Одесі. Від імені уряду та українців подякував ЄС за безпрецедентну підтримку під час війни", - написав український Прем'єр-міністр у Фейсбуці.

Шмигаль зазначив, що Україна очікує надання їй статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. "Вдячний Шарлю Мішелю особисто за його розуміння й мотивацію цього процесу серед європейських країн", - наголосив він.

Як повідомлялося, росія під час війни проти України блокує українські порти та руйнує виробничу базу, що може призвести до продовольчої кризи в світі.

Фото: Charles Michel, ОП