Кулеба обговорив із главою МЗС Британії нафтове ембарго, поставки зброї та гарантії безпеки

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з британською колегою Ліз Трасс подальні поставки зброї Україні, повне ембарго на російську нафту та гарантії безпеки для нашої країни.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері.

«У сьогоднішній телефонній розмові з Ліз Трасс обговорили подальші поставки зброї Україні і домовилися про необхідність якнайшвидшого запровадження реального ембарго на імпорт російської нафти до Європи. Реальне означає 0% і жодних сумішей. Ми також обговорили питання гарантій безпеки для України», - написав Кулеба.

Читайте також: Британія направить експертів для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні

Як повідомлялося, Європейський Союз активно працює над шостим пакетом санкцій проти росії за війну в Україні, який може включати часткову заборону на імпорт російської нафти, а також може бути орієнтований на більшу кількість банків РФ, які будуть виключені з міжнародної платіжної системи SWIFT.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 29 квітня закликав міжнародних партнерів вирішити, які гарантії безпеки вони готові надати нашій країні у разі агресії в майбутньому.

Читайте також: Ліз Трасс: Війна в Україні – це наша війна

Президент Володимир Зеленський заявив 28 квітня, що після того, як Будапештський меморандум продемонстрував свою неефективність, Україна прагне розробити фундаментальний документ про гарантії нашої безпеки, який би забезпечував максимальний і реальний захист для нашої країни. Глава держави повідомив, що наразі проєкт документу готують на рівні радників безпеки лідерів країн, які згодом увійдуть до кола гарантів безпеки України.