Ніхто після трагедії на ЧАЕС не створив таких загроз для ядерної безпеки, як росія - Зеленський

Відео

Жодна держава після трагедії на Чорнобильській атомній електростанції у 1986 році не створила таких масштабних загроз для ядерної безпеки Європи та світу, які нині створила російська федерація.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільного брифінгу з генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Маріано Гроссі в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жодна інша держава світу після 1986 року не створила таких масштабних загроз для ядерної безпеки, які створила росія своєю агресією проти України, починаючи з 24 лютого», - підкреслив Зеленський.

Він наголосив, що рф не має права перетворювати атомну енергетику на зброю і шантажувати світ застосуванням ядерної зброї. На думку Зеленського, оскільки такі заяви з боку російської влади лунають відкрито, за це має бути покарання.

Зеленський висловив сподівання на підтримку з боку МАГАТЕ та всієї міжнародної спільноти зусиль України з гарантування ядерної безпеки в державі.

Читайте також: Дії рф на українських АЕС загрожують людству новою катастрофою - Зеленський

«Разом ми повинні зупинити ядерний шантаж із боку росії та відновити фундаментальні принципи ядерної безпеки та мирного використання ядерної енергії», - підкреслив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у Києві з візитом перебував генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

Читайте також: У роковини катастрофи на ЧАЕС ракети рф пролетіли над блоками трьох українських АЕС - Зеленський

26 квітня – роковини катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Від дня трагедії минуло 36 років. Сьогодні російські ракети пролетіли безпосередньо над блоками трьох українських АЕС – над Запорізькою, Хмельницькою та Південноукраїнською.

Фото: Офіс Президента