В ОП відповіли росії на «взяття Маріуполя»: Азовсталь - п’ята частина міста, або 22 Ватикани

Завод «Азовсталь», який знаходиться під контролем українських захисників, становить 1/5 частину Маріуполя або 22 Ватикани й три Центральних парки Нью-Йорка.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твітері, коментуючи заяву росіян про нібито встановлення контролю над Маріуполем, крім території заводу, повідомляє Укрінформ.

«Після двох місяців боїв у рф кажуть, що взяли Маріуполь. З поправкою: «окрім Азовсталі». Тільки ось у чому справа, хлопці: «Азовсталь» – це 1/5 Маріуполя. Або 22 Ватикани чи 3 Централ Парки Нью-Йорка. Взяли місто? Ага. Фейкова країна, фейкові перемоги. І справжні українські захисники. Зі сталі», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Над заводом «Азовсталь» у Маріуполі помітили чорний дим - Sky News

Як повідомлялося, за даними полку «Азов», у заблокованому Маріуполі російський агресор за минулу добу завдав 35 авіаударів по меткомбінату «Азовсталь», в підвалах якого ховаються цивільні. Вони постраждали під завалами.

Читайте також: На «Азовсталі» перебувають більш як 1 000 жінок і дітей та понад пів тисячі поранених - Верещук

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 120 тисяч мирних жителів. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострільці.