Маркарова: Ми хочемо, аби воєнних злочинців рф судили в Україні

Для російських військових, які давали накази іншим або самі скоювали воєнні злочини в Україні, не повинно бути місця на Землі, де вони б могли сховатися.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю CBS News заявила посол України в США Оксана Маркарова.

«Усі вони (хто скоював воєнні злочини в Україні – ред.) будуть притягнені до відповідальності — і військові командири, і особовий склад, і люди, які це робили на місцях, і ті, хто давав наказ, і аж до самого путіна. На Землі не повинно бути місця, де вони могли б сховатися. Так, ми хотіли б, щоб їх судили в Україні, і ми дуже сподіваємося, що після перемоги і звільнення України у нас буде трибунал», - сказала вона.

Читайте також: Глава трибуналу над Мілошевичем закликав вигнати росію з Радбезу ООН

Маркарова також зазначила, що нині українські військові готуються до масштабної битви з російськими загарбниками на сході країни.

«Я думаю, що є розуміння, що після битви за Київ ми дійсно маємо виграти цю битву за Донбас, і ми повинні виграти цю війну. І нам потрібне все озброєння — вся вогнева міць, все протиповітряне обладнання — для того, щоб мати можливість це зробити», - сказала вона.

Читайте також: Зеленський про Краматорськ: черговий воєнний злочин рф, за який спитають на трибуналі

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, катують та вбивають населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.