Зеленський – про санкції: Найбільш дієвими у стримуванні агресії є превентивні сигнали

Президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц обговорили питання запровадження комплексного пакету санкцій в разі ймовірної агресії Росії проти України.

Про це Зеленський сказав під час брифінгу за підсумками зустрічі з Шольцем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили питання запровадження комплексного пакету санкцій проти ймовірної агресії. Моя позиція чітка, вона відома: найбільш дієвим підходом у стримуванні агресії є застосування превентивних сигналів. Для України дуже важливою є закупівля озброєння та військової техніки з використанням механізмів агентства НАТО з підтримки та постачання. Це питання я також порушував», – повідомив Зеленський.

Водночас Президент заявив, що не знає, які санкції будуть застосовані міжнародною спільнотою проти Росії у разі посилення її агресії щодо України.

«Я не маю відповіді на питання, які санкції будуть застосовані у разі ескалації у бік Російської Федерації», - зазначив Зеленський.

Він додав, що порушував питання санкційної політики перед «конкретними лідерами» останніми місяцями, однак чіткої відповіді не отримав.

Читайте також: У Берліні розглядають запит Києва щодо зброї

Як повідомлялося, Німеччина продовжує відмовляти Україні в наданні оборонних озброєнь попри багаторазові заклики Києва. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у законодавстві Німеччини немає жодних юридичних заборон на постачання зброї Україні, тому це питання політичне.