Шмигаль назвав досягнення учорашньої зустрічі радників «Норманді»

Підтвердження необхідності виконання Мінських угод усіма сторонами під час зустрічі політичних радників лідерів країн Нормандського формату є добрим досягненням.

Таку думку висловив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відповідаючи на запитання журналістів під час поїздки на Луганщину, передає кореспондент Укрінформу.

"Всі радники лідерів (країн - ред.) Нормандського формату підтвердили продовження всеосяжного припинення вогню... Ми бачимо, що російська сторона все ще не хоче рухатися назустріч, щоб домовлятись, але підтвердження виконання Мінських домовленостей з усіх сторін, це також добре досягнення, яке є на сьогоднішньому етапі переговорів", - сказав Шмигаль.

Він додав, що зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату, яка відбулася 10 лютого, і домовленості щодо подальших зустрічей є важливими та свідчать про активізацію перемовин.

Читайте також: Єрмак розраховує, що зустрічі «нормандських» радників будуть частими

Як повідомлялося, 10 лютого в Берліні відбулося засідання політичних радників лідерів країн Нормандського формату - України, Франції, Німеччини, Росії. Усі учасники зустрічі підтвердили необхідність виконання Мінських домовленостей.

11 лютого Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Прем’єр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шимоніте відвідують Луганську область.