Зеленський відповів Путіну на «терпи, моя красавица»

Президент України Володимир Зеленський прокоментував слова Путіна щодо виконання Мінських угод Україною "Нравится-не нравится, терпи, моя красавица".

На запитання журналіста щодо вчорашньої фривольної заяви Путіна Зеленський відповів під час спільної із Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном пресконференції, повідомляє Укрінформ.

“Путін правий у тому, що Україна - "красавица", а от "моя" - це вже перебір. Щодо терплячості... Україна дуже терпляча, тому що це мудрість, тому що це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи", - сказав він.

За словами Зеленського, від терпіння України залежить питання ескалації у регіоні.

“Ми захищаємо свою країну. Ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації, коли ми не відповідаємо на них, а поводимося дуже гідно», – зазначив Президент.

Читайте також: Макрон заперечує, що говорив із Путіним про «фінляндизацію» України

Він наголосив, що саме в терпінні наша мудрість.

Як повідомлялося, Путін після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном у фривольній формі зажадав від Президента України Володимира Зеленського виконання "Мінська", наголосивши саме на російському трактуванні угод. У цьому контексті він сказав російську приказку: "Нравится-не нравится, терпи, моя красавица!"

Читайте також: Зеленський розраховує на саміт Нормандської четвірки

Радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі Укрінформу заявив, що форма взаємодії "подобається - не подобається" відображає відносини в Росії між державою та громадянами за останні 20 років, але спотворення Мінських домовленостей та спроби примусу України до чогось потягнуть за собою жорстку санкційну відповідальність.