Наслідки великої війни з Україною можуть зруйнувати Росію як імперію – Гармаш

Наслідки великої війни з Україною можуть бути тригером дестабілізуючих внутрішніх процесів у Росії, які можуть зруйнувати її як імперію.

Таку думку висловив представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в інтерв’ю виданню «Цензор.нет», передає Укрінформ.  

Коментуючи той факт, що протягом восьми років більшість росіян перебувають просто у ролі мовчазних спостерігачів, журналіст зауважив, що це тому, що росіяни від нашої ситуації ще нічого суттєво не втратили.

«Так, з 2014 року у них погіршилося життя, але ж погіршення відбувається скрізь, і у них воно пройшло поступово. А війна в Україні для більшості з них йде лише в студіях "кисельових-соловйових", на кухнях та в Однокласниках. Вона не торкається їх безпосередньо. Туди ще не йшла велика кількість трун. Їх було небагато, а інформація про них приховувалася. Тому росіяни живуть в своєму окремому світі пропаганди та самовдоволення», - сказав Гармаш.

Читайте також: Росія змушуватиме Україну виконати «Мінськ» у своєму трактуванні - Гармаш

За його словами, поки немає подразнюючих чинників, які змусять росіян щось змінити. Водночас він констатував, що невдоволення в Росії зростає, що показують соціологічні опитування.

«Наслідки великої війни можуть бути тригером дестабілізуючих внутрішніх процесів, які можуть дійсно зруйнувати Росію як імперію», - спрогнозував представник України в ТКГ.

Як повідомлялося, представники російської інтелігенції та інші відомі люди 30 січня розпочали збір підписів проти російської агресії щодо України.