У канадському парламенті відбудуться дебати, присвячені Україні

Депутати канадського парламенту виступили з ініціативою терміново провести дебати стосовно можливої подальшої агресії Росії проти України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив канадський депутат від Ліберальної партії Іван Бейкер.

“Я з гордістю приєднався до інших депутатів, надіславши листа представнику уряду у парламенті Марку Голанду із запитом на проведення невідкладних дебатів у палаті громад щодо України та військового накопичення Росії на її кордонах”, - сказав Бейкер.

Читайте також: Канада продовжить військову тренувальну місію UNIFIER в Україні - ЗМІ

Він наголосив, що “подальша російська агресія - значна загроза не лише для безпеки України, але й для решти Європи, інших наших союзників та Канади”. “Ситуація - критична. Росія повинна зменшити напругу та долучитися до змістовного діалогу. Її агресія проти України повинна припинитися, Росія мусить вивести сили з Криму й східної України”, - наголосив депутат.

За його словами, проведення дебатів “надасть офіційний і нагальний майданчик членам парламенту від усіх партій для обговорення реакції Канади та міжнародної спільноти на цю кризу”.

Читайте також: Канада надасть Україні кредит у $100 мільйонів

Бейкер додав, що його з колегами запит був добре сприйнятий керівництвом парламенту, яке пообіцяло пріоритезувати питання дебатів одразу після початку пленарної сесії.

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тис. військовослужбовців РФ. Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США та країн Європи.