Стефанішина у Брюсселі зустрінеться з високопосадовцями НАТО

Віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 20 січня перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі.

Про це Офіс віцепрем'єрки повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що програма візиту передбачає низку зустрічей з високопосадовцями НАТО та послами держав-членів НАТО. Серед співрозмовників віцепрем'єрки будуть, зокрема, заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, помічники генсека НАТО Томас Гоффус (з операцій) і Патрік Тернер (з питань оборонної політики та планування).

За інформацією Офісу, на зустрічах обговорюватимуться безпекова ситуація в та навколо України, координація зусиль союзників для протидії агресивній політиці РФ та зміцнення обороноспроможності України, впровадження національної системи стійкості в Україні. Також ітиметься про підготовку до Саміту НАТО у Мадриді та долучення партнерів до розробки Стратегічної концепції НАТО; підтримку Альянсу реформ у секторі безпеки та оборони, виконання Річної національної програми.

Читайте також: Стефанішина обговорила посилення координації з НАТО в умовах наростання агресії РФ

Як повідомлялося, днями відбулася низка міжнародних заходів для реагування на напругу у сфері європейської безпеки, що склалася в результаті концентрації російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях, включаючи двосторонні переговори США-Росія в Женеві, Раду НАТО-Росія та конференцію ОБСЄ. Ці зусилля були продовжені шляхом двосторонніх та багатосторонніх міжнародних контактів із залученням політичного керівництва України, зокрема під час візиту до України державного секретаря США Ентоні Блінкена.