Лукашенко лякає «націоналістами-радикалами» з України - СБУ пояснила, звідки ці фейки

Служба безпеки України наголошує, що заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону військового контингенту із "націоналістів-радикалів" є політичною маніпуляцією.

Про це повідомив Укрінформу речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Наголошуємо: маніпулятивні заяви прокремлівських політиків та представників держав-сателітів РФ про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону "націоналістів-радикалів", які нібито є "похлеще, чем натовские военнослужащие", не відповідають дійсності, є політичною маніпуляцією та частиною інформаційної війни проти України. Закликаємо українські та міжнародні ЗМІ ретельно перевіряти подібну інформацію, аби не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій", – сказав речник СБУ.

Читайте також: Лукашенко заявляє, що на спільних з РФ навчаннях відпрацюють прикриття південних кордонів

Він зауважив, що Служба безпеки України, Міністерство оборони, Збройні сили України, а також органи державної влади вживають низку необхідних заходів в рамках своїх повноважень, аби не допустити дестабілізації ситуації в державі, в тому числі в інформаційній сфері. "Разом ми зможемо ефективно протидіяти шкідливим інформаційним впливам гібридної війни", – сказав він.

Читайте також: Експосол Польщі в Україні - про хакерську атаку: Слід готуватись до інших провокацій РФ

Як повідомляв Укрінформ, раніше Лукашенко заявив, що на спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, буде відпрацьовано "протистояння" на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямку. Лукашенко також заявив, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України".